Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án

Elsöprő Fidesz-győzelem, parlamentben a Mi Hazánk. Mi a következő napok forgatókönyve?

A Fidesz–KDNP kétharmaddal nyerte a 2022-es választásokat. Simán bejutott a Mi Hazánk, a bejutás közelébe se került a Kétfarkú Kutya Párt. Orbán Viktor szerint mindenki összefogott ellenük az ukrán elnöktől „a nemzetközi erőközpontokig”. Márki-Zay Péter elismerte a vereséget.

23:54 2022.04.03.

A szavazatok útja a jelenlegi magyar választási rendszerben

23:41 2022.04.03.

Márki-Zay elismerte a vereséget: az agymosás miatt nyert a Fidesz

„Tudtuk előre, hogy egyenlőtlen küzdelem lesz, és hogy csalni fognak”, mondta Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay azt mondta, nincs Magyarországon demokrácia, a Fidesz átalakította választási a rendszert, a körzethatárokat. A kormány kezében lévő tömegmédiát, az „agymosást” nem tudták leváltani, és emiatt nyert a Fidesz.

Márki-Zay Péter beszédet mond a választási eredmények közlése után 2022. április 3-án
Márki-Zay Péter beszédet mond a választási eredmények közlése után 2022. április 3-án

„Elismerjük a győzelmet”, mondta Márki-Zay, azt is hozzátéve hogy nem demokratikus és nem szabad választásokon aratott kétharmados győzelmet a Fidesz.

Gyűlöletkampányok, hazugságok, a másik fél elhallgattatása, a vita hiánya, a fideszes köztévé, a 13-szor annyi Fidesz-plakát – sorolta Márki Zay, minek köszönheti győzelmét a Fidesz.

Azért vágtak bele a küzdelembe, mert ilyen feltételek mellett bíztak az eredményben.

„Életemet tettem arra, hogy ezt a rendszert lebontsuk”, mondta Márki-Zay hogy a magyaroknak egy szebb és szabadabb Magyarországot ígértek.

Mi ellenzékből is meg tudjuk mutatni, hogy büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk.

23:34 2022.04.03.

Szabolcs 4-et fölényesen vitte a Fidesz

88,98 százalékos feldolgozottságnál nyert a Fidesz-KDNP régi-új képviselője a szabolcsi 4-es választókerületben. Tilki Attila a voksok 69 százalékát szerezte meg, míg az ellenzéki összefogás jelöltje Sápi Mónika csak 24,68 százalékot ért el.

Tilki Attila 25.390 szavazatot, míg ellenfele Sápi Mónika 9065 voksot kapott.

Sápi Mónika a Facebookon gratulált fideszes ellenfelének.

Tilki Attiláról korábban már megírtuk, hogy még 2020 év végén szeparatizmus vádjával kitiltották Ukrajnából.

23:31 2022.04.03.

Toroczkai László szerint csoda történt, pedig a Facebook is ellenük volt

Megtörtént a csoda, az a csoda, amelyben senki sem hitt – kezdte beszédét Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.

„Azok a magyarok hittek ebben a csodában, aki elkezdett dolgozni ezért a mozgalomért. Az a több százezer honfitársunk is hitt ebben a csodában, és tudtuk ezt végig, miközben olyan elképesztő túlerővel kellett szembenéznünk. A Facebook beavatkozott a választásba, amikor letörölte az oldalunkat. Óriási ellenszélben történt meg ez a csoda, de ez még csak a kezdet” – mondta beszédében Toroczkai László.

A Mi Hazánk 81 százalékos feldolgozottságnál több mint 230 ezer szavazatot kapott, hét mandátumot szerzett meg.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG