Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án

Elsöprő Fidesz-győzelem, parlamentben a Mi Hazánk. Mi a következő napok forgatókönyve?

A Fidesz–KDNP kétharmaddal nyerte a 2022-es választásokat. Simán bejutott a Mi Hazánk, a bejutás közelébe se került a Kétfarkú Kutya Párt. Orbán Viktor szerint mindenki összefogott ellenük az ukrán elnöktől „a nemzetközi erőközpontokig”. Márki-Zay Péter elismerte a vereséget.

11:23 2022.04.04.

Lengyel miniszterelnök: Magyarország a szankciók mellett van

Németország jelenti a legfőbb akadályt az Oroszországgal szembeni szigorúbb szankciók bevezetése előtt – mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hétfőn egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy Magyarország nem akadályozza a szankciókat.

Tudósításában a Reuters emlékeztet arra, hogy a lengyel kormányfő kijelentése azután hangzik el, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, akit bírálnak az ukrajnai orosz agresszióval szembeni nem kellően kemény álláspontja miatt, megnyerte a vasárnapi országos választást.

„Látnunk kell, hogy függetlenül attól, hogyan közelítjük meg Magyarországot, ez a negyedik ilyen győzelem, és tiszteletben kell tartanunk a demokratikus választásokat. Németország az, amely a szankciók fő akadálya. Magyarország a szankciókért van" – idézi a Reuters Morawieckit.

11:06 2022.04.04.

Hadházy Ákos: Teljes megújulás igazi összefogás kell

Az ellenzéki összefogás jelöltjeként Zuglóban győzedelmeskedő jelölt a közösségi oldalán ír egyebek között arról, hogy az ellenzéknek három fő feladata lett volna, az összefogás, a megújulás és az ellenállás. Az első úgy ahogy sikerült, de a másik kettő, különösen az ellenállás nem.

Hadházy Ákos szerint az ellenzéknek az Országgyűlés alakuló – a választások eredményét hitelesítő – ülésén csak akkor szabad részt venni, ha garanciákat kap arra, hogy visszakapja ellenőrző szerepét (például konszenzusos közmédia vezető, ellenzéki javaslatra kötelezően felálló parlamenti vizsgálóbizottságok, a képviselők szabad belépési jogának visszaállítása a közintézményekbe stb.).

Hadházy Ákos úgy véli, hogy ameddig erre sor nem kerül, addig a bizottsági tisztségekről megállapodni nem szabad.

10:42 2022.04.04.

Bod Péter Ákos: A gazdaság-, társadalom- és külpolitika nem folytatható, 2022 tavaszán helyzet van

A közgazdász, politikus, egyetemi tanár, a jegybank egykori elnöke egyebek között arról értekezik a Portfolio gazdasági hírportálon megjelent elemzésében, hogy függetlenül a leendő pénzügyminiszter személyétől, a költségvetési pálya rövidesen markánsan megváltozik.

A közgazdász emlékeztet a 2020 nyarától egészen a választás napjáig tartó, szerinte politikailag motivált pénzosztogatásra, amire ilyen méretekben korábban még nem volt példa. Mint írja, az ársapka leemelésével felszínre tör majd az elfojtott infláció, a presztízsberuházások többségét nyilván leállítják, és az összes állami fejlesztést tételesen felülvizsgálják.

A szakember sorra veszi a Covid-járvány hatásait. Mint írja a krízis keményen megviselte a magyar társadalmat. Kihatott egészségügyi és lelki viszonyaira, az életmódra, a tanulás és munkavégzés módozataira, egész szakmák működési rendjére, a lakással és lakóhellyel kapcsolatos elvárásokra, a fogyasztási és megtakarítási szerkezetre.

Magas az államadósság, drága a finanszírozás és bizonytalanságot okoz az ukrajnai háború is. Ahogy fogalmaz, a korábbi mulasztások számláit nyújtja be a valóság, és olyan országban kell most stabilizálni a gazdaságot, ahol az emberek a megelőző hónapokban sosem látott pénzbőségben részesültek, és kiváló növekedéséről hallhattak.

08:57 2022.04.04.

Fürjes Balázs: Oda Buda

„A győzelem csapatmunka lett volna, a vereség az én felelősségem. Vállalom." Ezt írta közösségi oldalán, aki alul maradt Hajnal Miklóssal szemben a budapesti 3. választókörzetben. Hajnal Miklós győzedelmeskedett vele szemben. Hajnal 22.831, míg Fürjes 20.504 szavazatot szerzett.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG