„Csótányok, egerek, minden megtalálható” – Történet egy családotthonról

Your browser doesn’t support HTML5

Óriási vihart kavartak azok a felvételek, amelyeket egy mosonmagyaróvári családotthonban készített egy kétgyermekes család. Ugyancsak felháborodást váltott ki az az oroszországi bányakatasztrófa, amelyben több mint ötvenen vesztették életüket. Heti multimédiás összefoglaló.

Óriási vihart kavartak azok a felvételek, amelyeket egy mosonmagyaróvári családotthonban készített egy kétgyermekes család. Ugyancsak felháborodást váltott ki az az oroszországi bányakatasztrófa, amelyben több mint ötvenen vesztették életüket, és amely sokak szerint elkerülhető lett volna. Heti multimédiás összefoglaló.

Bajban vannak a távhőcégek. Magyarországon. A cirkófűtés a legnépszerűbb, de jelentős a távfűtéses lakások aránya is. Hiába emelkedik a gáz ára, a cégek csak a rezsicsökkentett hatósági áron adhatják a szolgáltatást a háztartásoknak. Grafikonok segítségével jártuk körül a témát.

Ehhez kapcsolódóan: Veszélyben a távhőpiac

Ezen a héten is folytattuk választási podcastsorozatunkat, amelyben szóba került az erotikus médiavállalkozásokból meggazdagodó Gattyán György, az egyre húzódó Városháza-ügy és az ismét a DK fókuszába került Gyurcsány Ferenc is. A beszélgetést alább hallgathatja meg.

Your browser doesn’t support HTML5

„Ami hápog és úgy jár, mint egy kacsa, az kacsa” – elemzőnk a magyar belpolitika ambiciózus új szereplőjéről

Olyan megindító történeteket is bemutattunk ezen a héten, mint az a kirgiz család, amely egy árvíz következtében mindenét elvesztette; mint azok a – többségükben afgán – gyerekek, akik fillérekért, illegálisan válogatnak szemetet Teherán utcáin; vagy mint az a magyar család, amelyet azután raktak ki egy családotthonból, hogy videóra vette a szobájukban rohangáló egereket és csótányokat. Az eset miatt azonnal menniük kellett.

Your browser doesn’t support HTML5

Kirakták őket, miután szóvá tették: csótányokat és egereket láttak a családotthonban

Foglalkoztunk az először novemberben, Dél-Afrikában megjelent omikron-variánssal is. Bár tudósok szerint aggasztó a variáns nagyszámú mutációja, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy veszélyesebb is a Covid ezen változata.

Ehhez kapcsolódóan: Mit lehet tudni az omikron-variánsról, és megváltoztathatja-e a járványt?

Az Egyesült Államokban idén már huszonnyolc, halálos áldozatot követelő iskolai lövöldözés történt, legutóbb Michigan államban. Fotós beszámoló Amerika fegyverproblémájáról, amelyet többen pusztító járványhoz hasonlítottak.

Idén már 28 halálos iskolai lövöldözés volt Amerikában

Egy másik, Szibériában történt tragédiában ötvenegyen vesztették életüket. A szénbánya-katasztrófa szemtanúi szerint csak idő kérdése volt, hogy baleset történjen a túl laza biztonsági előírások miatt. 2010 óta ez volt Oroszország legsúlyosabb bányakatasztrófája.

Your browser doesn’t support HTML5

Érezték a levegőben a szibériai szénbánya-tragédia túlélői, hogy baj lesz

Végül a Barbados ünnepét bemutató összeállításunkat ajánljuk figyelmébe, november 29-én éjfélkor ugyanis önálló köztársaság lett a karib-tengeri sziget. Hogy miért vett részt az ünnepségen Rihanna, aki a nemzet hőse címet is átvehette, kiderül a képgalériából.

Levonták a brit királyi lobogót Barbadoson

Még több multimédiás tartalomért kövessen minket az Instagramon is!