Újabb kölcsönös légitámadások Oroszország és Ukrajna között

Tűz az Ilszkij olajfinomítóban az oroszországi Krasznodarban 2024. június 21-én

Többen meghaltak az újabb orosz légicsapásokban Ukrajnában. Ezzel párhuzamosan az ukrán haderő is tömeges dróntámadásokat indított a Krím félsziget és több oroszországi célpont ellen.

A kelet-ukrajnai Donyeck katonai adminisztrációjának vezetője arról számolt be, hogy az utóbbi napon öt civil életét vesztette és tizenegy másik megsebesült az újabb orosz tüzérségi támadásokban a terület különböző pontjain. Az ágyúzásban lakóházak és egy ipari létesítmény is megrongálódott.

A déli Herszoni területen egy ember esett áldozatául az orosz légitámadásoknak a helyi hatóságok tájékoztatása szerint. A régióban tizenöt települést értek találatok, köztük a székhelyet, Herszont.

Ehhez kapcsolódóan: Oroszország folytatta az ukrajnai energetikai infrastruktúra rombolását

A hónapok óta folyamatosan tűz alatt lévő, északkeleti Harkivot is támadások érték péntekre virradóra, egy ember megsebesült.

Orosz légicsapásokról érkeztek hírek emellett Dnyipropetrovszkból, Zaporizzsjából és Szumiból is.

Putyin Phenjanban: Oroszország és Észak-Korea mostantól még inkább összezár

Eközben az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy 114 ukrán drónt semmisítettek meg a már 2014-ben illegálisan elcsatolt Krím félsziget, illetve az oroszországi Krasznodar, Brjanszk és Volgográd felett. A tájékoztatás szerint egy ember meghalt, négy megsebesült.

A krasznodari Szeverszk körzetben a lezuhanó roncsok eltaláltak egy kőolaj-finomítót, ennek nyomán tűz keletkezett. Kilőtt eszközök zuhantak egy buszmegállóra és egy energetikai létesítményre is.

A tárca bejelentette, hogy meghiúsítottak egy katonai repülőtér elleni dróntámadást Krasznodarban. Hivatalosan nincs hír károkról vagy sebesültekről. Egy Telegram-csatornán ugyanakkor arról írtak, hogy több helyszínen is tűz ütött ki az ukrán partokról mintegy 35 kilométerre található támaszponton.