Üres hivatalt talál az új polgármester, mindenki felmondott Nógrádmegyeren

Szavazókör az európai parlamenti és önkormányzati választáson 2024. június 9-én (képünk illusztráció)

Független vált független polgármestert a Nógrád megyei település élén, az eddigit 34 év után nem választották újra. Az új polgármestert támogató helyi romák szerint az önkormányzat eddigi munkatársai nem véletlenül mondtak fel.

Rácz Roland új polgármestert meglepte a helyzet, nem érti, miért nem vették fel a munkát az önkormányzat munkatársai, de azt mondta, mindent megtesznek a szomszédos Magyargéc önkormányzatával és jegyzőjével, hogy valamennyi posztra mielőbb megtalálják a megfelelő munkaerőt.

A leköszönő polgármester, Verbói Gábor szerint viszont nem meglepő, hogy otthagyták a hivatalt a dolgozók. Az új polgármester meg sem próbált kapcsolatba lépni velük, és már a kampányban arról beszélt, hogy változásra van szükség. Az ATV-nek azt mondta, hogy a távozók közül mindenkinek megvolt a megfelelő végzettsége, volt közigazgatási szakvizsgája. Az öt-hat fős hivatalból szeptemberben ketten nyugdíjba mentek, a többiekre pedig az új polgármester nem tartott igényt, nem kereste őket személyesen.

A riportban megszólaltak az új polgármestert támogató helyi romák képviselői. Szerintük az önkormányzat eddigi munkatársai nem véletlenül mondtak fel. Úgy vélik, hogy eddig háttérbe szorították őket a településen, de ezen az új polgármester változtatni akar.

Ehhez kapcsolódóan: Négyszázmilliós hiányt hagyott hátra a bátonyterenyei vezetés, de húszmillió forint jutalmat még megszavaztak maguknak