Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Eltemették az Izrael elleni iráni rakétatámadás egyetlen ismert áldozatát, egy gázai férfit


A gázai férfit halálra sújtó rakétamaradvány Jerikóban
A gázai férfit halálra sújtó rakétamaradvány Jerikóban

A 38 éves Számeh Kadr Haszan al-Aszalival egy lelőtt iráni rakéta lezuhanó roncsai végeztek; ezzel ő az Izrael elleni előző napi légicsapások egyetlen ismert áldozata.

A férfi Ciszjordániában tartózkodott a keddi iráni rakétatámadások idején. Holttestét vörös-fehér-fekete-zöld palesztin zászlóval borították be, másnapi temetésén mintegy kétszáz ember gyűlt össze Jerikóban, zömében helyiek és olyanok, akik hozzá hasonlóan a környékre menekültek a Gázai övezetben tomboló háború elől.

Nagyjából hétszáz gázai keresett menedéket a Jordán folyó völgyében lévő Jerikóban az izraeli katonai műveletek tavaly októberi kezdete óta.

Az izraeliekkel ellentétben – akiknek jelentős része óvóhelyre vonult a légoltalmi szirénák megszólalása után – Ciszjordániában sokan az utcáról nézték a rakétákat és a légvédelmi rendszer működését. Egy térfigyelő kamera rögzítette is, amint egy lezuhanó nagy fémcső eltalálja a férfit az utcán. A jelek szerint azonnal meghalt.

Ehhez kapcsolódóan: Irán bejelentette a megtorló akció lezárását, Izrael válaszlépéseket helyezett kilátásba

Az előző napi iráni rakétatámadások a Gázát uraló Hamász terrorszervezet mintegy ezerkétszáz halálos áldozatot követelő tavalyi merényleteit követően indított háború újabb veszélyes szakaszát jelezhetik. Sokan szélesebb körű regionális fegyveres konfliktus kirobbanásától tartanak Irán részvételével.

Készült a Reuters tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG