Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: 1956-os megemlékezéssel törne borsot a magyar kormány orra alá az Európai Néppárt


Manfred Weber, az EPP elnöke és Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője Budapesten 2024. június 14-én
Manfred Weber, az EPP elnöke és Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője Budapesten 2024. június 14-én

A hírlevelet itt meg is hallgathatja:

please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:10 0:00

1956-os megemlékezést javasol az EP-plenárison a néppárti frakció. Fenyves korábbi polgármestere: „Hagyni kellene a Balatont élni.” „Csak néztem a lábamat, hogy eltaláltak-e már” – a teljes interjú az Izrael elleni támadás magyar túlélőivel.

1956-os megemlékezést javasol az EP-plenárison a néppárti frakció

Fideszes körökben láthatóan nagyon zokon vették az Európai Néppárt közösségimédia-posztját, amely elérkezettnek látta az időt Orbán Viktor távozására. Pedig az EPP parlamenti frakciója nem először pécéz ki így egy politikai riválist. A konzervatív európai pártcsalád eközben plenáris megemlékezést is javasolt az 1956-os forradalom évfordulójáról.

Fenyves korábbi polgármestere: „Hagyni kellene a Balatont élni”

Tizenöt évet késett a Balaton partjának szabályozási terve, amely ráadásul rossz – vélekedett a Balatoni Szövetség elnöke. „Mi ezt a tavat kölcsönkaptuk, nincs jogunk tönkretenni!”mondja Lombár Gábor, akit a Szabadon Pluszban kérdeztünk.

„Csak néztem a lábamat, hogy eltaláltak-e már” – a teljes interjú az Izrael elleni támadás magyar túlélőivel

Annamária, Dorina és Amit együtt menekült el a Nova fesztiválról október 7-én, amikor a Hamász több ezer fegyverese támadt rá a Gázai övezet környékén fekvő kibucokra és a rendezvény résztvevőire. A közel háromezer fős közönség tíz százalékát meggyilkolták, és túszokat is ejtettek. A két magyar nő és egyikük izraeli férje részletesen beszámol arról, hogyan lőttek az autójukra, és mikor látták át igazán, hogy mekkora mértékű pusztítást élt át az ország déli része egy évvel ezelőtt.

Önszerveződés indult az ellenzéki polgármesterek között – a polgármesterek pártja sem kizárt

A „körúti”, az agglomerációs és a vidéki nagyvárosi polgármesterek között is megindult az egyeztetés a fokozottabb együttműködésről, egyes forrásaink még azt sem zárják ki, hogy idehaza is létrejöhet a polgármesterek pártja. Közben tényleg szerveződik a Duna Egyesület is.

Kormány: Egyeztetés alatt van az OECD korrupcióellenes munkacsoportjának budapesti útja

Miniszteri szinten fogadja a magyar kormány az OECD korrupcióellenes munkacsoportját Budapesten, a látogatás új időpontja egyeztetés alatt van – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ, miután kérdéseket küldtünk az október 15–16-ra tervezett, magas szintű OECD-misszió lemondása miatt.

A bíróság szerint ki kell adnia az államadósság-kezelőnek a kínai hitelszerződést

Első fokon pert nyert a Demokratikus Koalíció, az Államadósság Kezelő Központnak ki kell adnia az egymilliárd eurós kínai hitelszerződést – jelentette be Varju László, az ellenzéki párt parlamenti képviselője, aki szerint a hitelszerződés Orbán Viktor „titkosított árulása” Magyarországgal szemben.

Harris a katonaság bevetéséről tett kijelentése miatt bírálja Trumpot, Pennsylvaniáért folyik a harc

Kamala Harris amerikai alelnök azon megjegyzése miatt támadta Donald Trump volt elnököt, miszerint a hadsereget fel lehetne használni „a belső ellenség” ellen. A két elnökjelölt Pennsylvania két ellentétes végén próbálta maga mellé állítani az ingadozó államot a hét elején.

Borzasztó börtönkörülményekről beszélt az orosz férfi, akit a kislánya rajza miatt zártak be

Alekszej Moszkaljovot két év börtönbüntetésre ítélték az orosz hadsereg lejáratásáért, miután kislánya háborúellenes képet rajzolt. Szabadulása után arról számolt be, hogy rettenetes körülmények között tartották fogva.

Amit még tudni érdemes

Újabb milliárdokat találtunk, amikkel Magyarországról támogatják a határon túli fociklubokat (444)

A laphoz eljutott dokumentumokból látszik, hogy az elmúlt években az eddig nyilvános összegnél több mint tízmilliárd forinttal több részben közpénz jutott külhoni egyesületeknek.

Itt az újabb blamázs, két EP-bizottság sem hívja meg Szijjártó Pétert, hogy bemutassa a magyar EU-elnökség programját (Népszava)

Sem a külügyi, sem a nemzetközi kereskedelmi bizottság nem kíváncsi a tárcavezetőre. A két döntés meglehetősen rendkívülinek számít.

Jön a finálé: Tiborcz ezzel az óriásbiznisszel zárná a 2022–2026-os ciklust (Válasz Online)

Egy visszhang nélkül maradt közleményből kiderül: a miniszterelnök vejéhez tartozó Waberer’s Csoport hatalmas logisztikai bázist fejleszt Ecser térségében – amelyet 2026 első hónapjaiban fel fog vásárolni tőle a Magyar Posta.

XS
SM
MD
LG