Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Kétfrontos háborúval telt a tavaly októberi izraeli terrortámadások első évfordulója


Néma emlékezés Tel-Avivban a Hamász terrortámadásának áldozataira 2024. október 7-én
Néma emlékezés Tel-Avivban a Hamász terrortámadásának áldozataira 2024. október 7-én

A hírlevelet itt meg is hallgathatja:

please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:20 0:00

„Folyamatosan lőttek a kocsinkra” – először beszélnek magyar túlélők a tavalyi izraeli mészárlásról. Félelem, szorongás és állandó válság: a tekintélyelvű vezetők erre játszanak rá, mert ez mozgósít – mondja az evolúciós pszichológus. Magyar jelöltet kaszálhat el a nagypolitika egy fontos nemzetközi szervezetben.

„Folyamatosan lőttek a kocsinkra” – először beszélnek magyar túlélők a tavalyi izraeli mészárlásról

Először beszélnek magyar túlélők arról, hogy mit éltek át, amikor a Hamász fegyveresei megtámadtak egy zenei fesztivált Dél-Izraelben, a gázai határ közelében, és meggyilkoltak több száz embert.

Erre válaszul Izrael a modern történelem egyik leggyilkosabb és legpusztítóbb bombahadjáratát indította meg a Gázai övezetben. Friss cikkünkben az ezzel kapcsolatos számokat gyűjtöttük össze.

Arról is beszámoltunk, miként került veszélybe Irán és évtizedeken át gondosan felépített, félelmetes ellenállási tengelye a Hamász tavalyi terrortámadása nyomán.

Félelem, szorongás és állandó válság: a tekintélyelvű vezetők erre játszanak rá, mert ez mozgósít – mondja az evolúciós pszichológus

Milyen problémákat okoz, hogy a középkorban kialakult agyunkkal próbálunk helytállni a modern világban? Hogyan használják ki az ebből adódó hiányosságokat a politikai vezetők? Mitől függ, hogy mikor tud egy populista vezető pozícióba kerülni, és mikor törhet előre a demokrácia? Miért kreálnak rendszeresen válságot egyes vezetők? Ezekről a kérdésekről beszéltünk Mark van Vugt evolúciós pszichológussal a CEU-n megrendezett Budapest Fórumon.

Magyar jelöltet kaszálhat el a nagypolitika egy fontos nemzetközi szervezetben

Izsák-Ndiaye Ritát jelöli a magyar kormány az EBESZ kisebbségekért felelős főképviselőjének – tudta meg a Szabad Európa. Az ismert jogvédőt azonban információink szerint a magyar kormány oroszbarát politikája miatt több tagállam sem támogatja.

Integritás Hatóság: Tízmilliárdot lophattak el a szegényektől egy EU-s programban

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság extrém mértékben túlárazott összegben fizetett alapvető élelmiszerekért a beszállító cégeknek, így több mint tízmilliárd forintot lophattak el ahelyett, hogy a szegényekhez került volna – állapította meg az Integritás Hatóság, amely feljelentést tesz az ügyben.

Oroszország csaknem száz ukrán hadifoglyot végezhetett ki a háború kezdete óta

Ukrajna bizonyítékokkal rendelkezik kilencvenhárom ukrán hadifogoly kivégzéséről az orosz háborús bűncselekmények kivizsgálásával megbízott kijevi főügyészségi tisztségviselő szerint.

Csaknem hét év börtönre ítéltek egy 72 éves amerikait, mert állítólag zsoldosként harcolt Ukrajna oldalán

Az orosz ügyészek szerint a 72 éves, amerikai Stephen Hubbard szerződést kötött az ukrán hadsereggel, miután 2022 februárjában Moszkva támadást indított az ország ellen, majd részt vett a harcokban, de két hónappal később orosz fogságba került. Hat év tíz hónap börtönre ítélték.

Amit még tudni érdemes

Nagy Mártonék pénzt vesznek ki a Vodafone-t és a repülőteret megvásárló állami cégből (24.hu)

Ez szokatlan fejlemény, eddig folyamatosan pénzzel pumpálták az állami befektetési céget, rendre arról számoltunk be, hogy százmilliárdos tőkefröccsöket kap különböző részesedések megszerzéséhez.

XS
SM
MD
LG