Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Magyarország év végére akár közel másfél milliárd eurót elbukhat, ha nem mozdul a kormány


Orbán Viktor Brüsszelben
Orbán Viktor Brüsszelben

A hírlevelet meghallgathatja itt:

please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:07 0:00

Az év végi EU-s forrásvesztés már biztos, csak a mértéke a kérdés. Unger Anna: Nem céloz konkrét választói csoportot Magyar Péter. Orbán Balázs még az ’56-os lyukas zászlót is befoltozta a magyar külpolitika igazolásáért.

Az év végi EU-s forrásvesztés már biztos, csak a mértéke a kérdés

Magyarország a pénzbírságok és egy lejáró határidő miatt év végére akár közel másfél milliárd euróval is szegényebb lehet. Amíg a kormány nem mozdul a jogállami feltételességi eljárásban, addig a hozzáférésre sincs remény a helyreállítási forrásokhoz.

Unger Anna: Nem céloz konkrét választói csoportot Magyar Péter

Populizmusa tankönyvi reakció – mondja Magyar Péterről a politológus, aki szerint a fővárosi Tisza–Kutyapárt–Vitézy-összefogás a pozíciók osztogatásának csapdáját hozhatja. Szerinte a Fideszt nem szavazótáborának zsugorodása fenyegeti, hanem a kihívó támogatottságának növekedése és a belső infók szivárgása.

Orbán Balázs még az ’56-os lyukas zászlót is befoltozta a magyar külpolitika igazolásáért

„Ötvenhat hősei egy olyan szabad hazáért harcoltak és áldozták az életüket, amely szuverén, amelyet nem mások irányítanak” – írta az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján kiadott közleményében a Fidesz 2019-ben. Orbán Balázs 2024-ben: Kár volt az önfeláldozásért.

Sinkó Eszter: Könnyen lehet sok pénzt rosszul elkölteni az egészségügyben

Az egészségügyi közgazdász úgy látja: az eddig türelmes állampolgárok egyre nehezebben fogadják el az ellátás hiányosságait. Hiába az ágazati béremelés vagy az adósságok konszolidációja, ha az emberek bezárt praxisokkal, éves várólistákkal találkoznak az ügyeleti rendszer átszervezése mellett.

Meghalt Karsai Dániel

A gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász 47 évet élt. Karsai Dániel az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, hogy méltósággal fejezhesse be az életét, és lehetővé váljon Magyarországon is az ALS-ben és hasonló betegségekben szenvedők számára az eutanázia.

„Az a kultúra él, amit mi megélünk” – Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus vezetője

Karnagy, zeneszerző, egyetemi és középiskolai tanár, a népszerű Csíkszerda közösségi kórus vezetője; kivételesen tehetséges pedagógusként ismert. A táskájában régmúlt idők zenei darabjainak, operáinak kottáit tartja egy digitális adathordozón. Tóth Árpád valószínűleg egyike azoknak az embereknek, akik ma a legtöbbet teszik a kodályi – Legyen a zene mindenkié – eszme gyakorlati megvalósításáért.

Szántó T. Gábor: Húsba vágó megmutatni, amiről a száraz történészi szakmunkák szólnak

Szántó T. Gábor, a Szombat főszerkesztője volt a Szelfi vendége, aki évtizedek óta ír a vészkorszak és a diktatúra utóhatásairól. A podcastban új regénye mellett szó lesz zsidó identitásról, generációkon át öröklődő traumákról és arról, hogyan teheti az irodalom a múltat érzékelhetőbbé, a következményeit pedig elviselhetőbbé.

Mi a Hezbollah, az Izrael ellen harcoló, iráni támogatású csoport?

A Hezbollah a nyolcvanas években alakult, válaszul Izrael dél-libanoni inváziójára. Fő támogatója, Irán hozta létre, és tette jelentős politikai és katonai erővé Libanonban.

Az oroszországi Tatárföld és Baskíria különösen nagy árat fizet az ukrajnai háborúért

A közép-oroszországi Tatárföld és Baskíria több halálos áldozatot könyvelt el, mint az ország bármely másik régiója, és az utóbbi években a számok erőteljesen emelkedtek – húzta alá friss kimutatásában a Szabad Európa tatár–baskír szolgálata.

XS
SM
MD
LG