Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Szakértők szerint egységes tiltás helyett differenciált Airbnb-szabályozásra lenne szükség


Ezt a hírlevelet meg is hallgathatja itt:

please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:38 0:00

Hogy hathat a lakáspiacra és a turizmusra egy szigorú Airbnb-szabályozás? A magyar kormány kezében a döntés, akar-e kohéziós pénzt áldozni az árvízkárok enyhítésére. Biztosan jó ötlet-e feltámasztani az öreg atomerőműveket?

Hogy hathat a lakáspiacra és a turizmusra egy szigorú Airbnb-szabályozás?

Olcsóbb albérlet- és mérséklődő lakásárak várhatók Terézvárosban az Airbnb-tiltás miatt, egy központi szabályozás ugyanakkor atombombaként hathat a lakások bérleti és eladási piacán egy ingatlanpiaci szakértő szerint. Egy turisztikai szakember pedig azt mondja: elhibázott lenne az egységes, országos tiltás, ehelyett differenciált szabályozás kell.

A magyar kormány kezében a döntés, akar-e kohéziós pénzt áldozni az árvízkárok enyhítésére

Magyarország előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy öt másik, az árvíz által sújtott tagállamhoz hasonlóan kezdeményezze az Európai Bizottságnál a kohéziós politikai forrásainak átcsoportosítását a károk enyhítésére. A testület kérés esetén kész megemelni az előfinanszírozás és a társfinanszírozás összegét – közölték Brüsszelben.

Biztosan jó ötlet-e feltámasztani az öreg atomerőműveket?

Öt éve leállították, négy év múlva talán újraindítják az Egyesült Államok leghíresebb atomrektorának fivérét, a negyvenöt év után nyugdíjba küldött Three Mile Islandet. Az újraélesztési terv oka, hogy az itt megtermelhető áramot is felfalná az egyre éhesebb mesterséges intelligencia. A Microsoft-projekt részletei tisztázatlanok, de energetikai kockázata miatt máris érdemes az összefüggéseket és a hátteret figyelni.

Elemzés: Az SPD nyerte az újabb német tartományi választást, de szorosan mögötte van a szélsőjobb

Olaf Scholz kancellár politikai problémái távolról sem szűntek meg, de némileg megkönnyebbülhetett, hogy pártja nyerte az előző napi választást az egykori kelet-németországi Brandenburgban.

Az ellenzék nyerte a pécsi időközi választást

Jelentős fölénnyel a jobbikos Fürj Csaba nyerte meg az időközi választást Pécsen. Ő csaknem hatvan, míg a második helyre befutó a fideszes jelölt 36 százalékot gyűjtött.

Egy másik cikkünkben arról a tervezetről írtunk, amelynek értelmében a kormány a kormányhivatalok alá rendelné a jegyzőket. Ez az intézkedés Újbuda DK-s polgármestere szerint „durva és megalázó lenne az önkormányzatokra nézve”, László Imre szerint ezért egyre több fideszes polgármester is kibeszél a kórusból.

Az utóbbi év legvéresebb napja Libanonban, közel ötszáz emberrel végeztek izraeli légicsapások

Izrael ismét a Hezbollah terrorszervezetet támadta, sok ember a lakóhelye elhagyására kényszerült. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a halálos áldozatok száma 492.

Lőszergyárban kezdte amerikai látogatását az ukrán elnök

Volodimir Zelenszkij a helyszínen köszönetet mondott az orosz agresszióval szembeni védekezésben kritikus fontosságú lőszereket gyártó pennsylvaniai üzem dolgozóinak, leszögezve, hogy országának még többre lenne szüksége.

Amit még tudni érdemes

Előre figyelmeztették az Orbán-kormányt, hogy tömegesen ragadhatnak kórházban az elhagyott kisbabák, de hiába (Népszava)

A nevelőszülői hálózat és a családtámogatás megerősítése helyett szabálymódosítással próbálta megoldani a kórházban élő, elhagyott csecsemők helyzetét a kormány, de nem járt sikerrel.

XS
SM
MD
LG