Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Szombat estig még ötven centiméterrel emelkedik a Duna vízszintje, aztán lassú apadás indul


Árvíz és védekezés a Batthyány téren 2024. szeptember 19-én
Árvíz és védekezés a Batthyány téren 2024. szeptember 19-én

A hírlevelet meg is hallgathatja itt:

please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:48 0:00

Még ötven centit emelkedik Budapesten a Duna szombat estig. A magyar EU-biztos-jelölt portfóliója fontosabb, mint amilyennek látszik. Lélegeztetőgépen tartott cégek, NER-es kutató, irreális határidők – megnéztük Magyar Péter szerződéseit.

Árvíz: még ötven centit emelkedik Budapesten a Duna szombat estig

Lassú emelkedés várható Budapestnél, szombat estig még mintegy ötven centiméterrel fog emelkedni a Duna vízszintje, ezután lassú apadásnak indul a folyó. A közúton már megközelíthetetlen Kisoroszi várhatóan jövő hét kedd-szerda körül szabadul fel. Az Európai Parlament képviselői több finanszírozást sürgettek a felkészülésre a természeti katasztrófákra.

A magyar biztosjelölt portfóliója fontosabb, mint amilyennek látszik

Első ránézésre meglepő, hogy az egészségügyet és az állati jólét feladatkörét bízná Várhelyi Olivérre az Európai Bizottság elnöke, viszont valójában ezek a területek a Covid-járvány és a gazdák kiadásai miatt kiemelt jelentőséget kapnak. Az biztos, hogy az eddigi EU-bővítéspolitikánál kevésbé befolyásosak.

Lélegeztetőgépen tartott cégek, NER-es kutató, irreális határidők – megnéztük Magyar Péter szerződéseit

Több olyan céget is találtunk, amely az utóbbi években csak a Diákhitel Központtól kapott jelentősebb megbízást, az adott évben ez volt gyakorlatilag az egyetlen jövedelme. Volt olyan is, amelyik a szerződés aláírása napján már rendelkezett azzal a kérdőívvel, amelyet ki kellett dolgoznia. Felbukkan az aláírók között NER-közeli szereplő is.

Többet beszélgetnek, olvasnak a diákok, de sok helyen kaotikus a mobiltilalom

Többet beszélgetnek, olvasnak, sőt még sakkoznak is a diákok, amióta elveszik a telefonjukat a bejáratnál – írta meg a Szabad Európa által megkérdezett szülők és tanárok egy része. Viszont rengeteg idő megy el az átvétellel, nem világos, hogy kinek a felelőssége a készülékek sértetlensége, sok helyen pedig az utazás miatt elemi érdek a mobilhasználat, akár iskolaidőben is – írják sokszor ugyanazok. Tanárokkal és szülőkkel beszélgettünk.

Állítólag az izraeli titkosszolgálat hozta létre a robbanó csipogók magyar közvetítőcégét

Újabb részletek derültek ki a robbanó csipogók révén világhírűvé vált magyar cég lehetséges szerepéről és nehezen elérhető vezetőjéről. A vállalat az EU-n belüli pénzmosás elleni szabályokat is kikerülhette egy közel-keleti számlával.

Tudja, mivel mérgezik meg magukat a magyarok?

Kisebb szezonja van a mérgezéseknek ősszel. Érdemes figyelni ilyenkor a pincétől kezdve a fűtési rendszereken át a gombákra, bogyókra is, de a hazai mérgezési statisztikák alapján a legsúlyosabb mérgezési ok egy olcsó, állandó és mindenhol könnyen elérhető szer: az alkohol.

A magyar kormány mentességet kér az EU-s menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Az európai uniós ügyekért felelős miniszter a közösségi oldalán írt erről. Magyarország megteszi az ehhez szükséges jogi és adminisztratív lépéseket – közölte Bóka János.

Bértárgyalásra hívta az ELTE küldöttségét a Kulturális és Innovációs Minisztérium

Az ELTE delegációja is meghívást kapott Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért felelős államtitkártól, hogy a felsőoktatási béremelésről egyeztessen – derül ki a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének közleményéből.

XS
SM
MD
LG