Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar állami kitüntetést kapott a szerb elnök


Ezen a képen Orbán Viktor vesz át állami kitüntetést Aleksandar Vučić szerb államfőtől Belgrádban 2022 szeptemberében
Ezen a képen Orbán Viktor vesz át állami kitüntetést Aleksandar Vučić szerb államfőtől Belgrádban 2022 szeptemberében

Orbán Viktor előterjesztésére Aleksandar Vučić szerb elnök a Magyar Érdemrend nagykeresztjét kapta nyaklánccal és az aranysugaras csillaggal. Két éve Vučić is állami kitüntetést adományozott Orbán Viktornak.

A Magyar Közlönyben megjelent indoklás szerint Aleksandar Vučić „a gazdasági, energetikai és biztonságpolitikai stratégiai együttműködések fejlesztése iránt is elhivatott munkája, valamint a magyar és a szerb nép történelmi megbékélését szolgáló, elévülhetetlen érdemei elismeréseként” kapja a kitüntetést.

A Szerbiát 2014 után először miniszterelnökként, majd elnökként vezető Vučić és Orbán Viktor évek óta közeli szövetséges, két éve Orbán Viktor vehette át Belgrádban a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést szintén a két ország kapcsolatainak fejlesztéséért tett szolgálataiért.

A Telex megjegyzi, hogy Orbán Viktor 2022-es beiktatása utáni első hivatalos útja Belgrádba vezetett.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG