Mennek vagy maradnak? Orosz békefenntartók Hegyi-Karabahban

Az orosz békefenntartó csapatok egy tagja áll egy tank mellett az örmény határ közelében. November 11-én a tervezett csapat első része már bevonult egy ötéves békefenntartó terv keretében Hegyi-Karabahba.

Katonai járművek láthatóak egy repülőgép mellett, amint az orosz békefenntartó csapatok megérkeznek egy jereváni repülőtérre november 11-én.

Az azeri csapatok jelentős sikereket értek el, ezután köttetett meg a fegyverszünet. Értesülések szerint már Sztepanakert, Hegyi-Karabah legfőbb városa felé tartottak az azeriek, miután elfoglalták a stratégiailag fontos Susit.

1992 júniusában Borisz Jelcin volt orosz elnök (jobbra) és Eduard Sevardnadze korábbi grúz elnök Szocsiban találkozott egymással, és megbeszélést folytattak az oszétiai helyzetről 1992. június 24-én.
 

Orosz tankok vonulnak át Chinvalin 2008 augusztusában, amikor dél-oszétiai csapatok bombázni kezdtek grúz falvakat, amire a grúz erők válaszoltak. Mindkét fél egymást hibáztatta  a konfliktusért.

Egy orosz békefenntartó katona Abháziában 2008 augusztusában.

Dmitrij Medvegyev egykori orosz elnök (középen) kezet ráz Dél-Oszétia és Abházia vezetőivel Moszkvában 2008-ban. Medvegyev független államokként ismerte el a két területet. Oroszország továbbra is állomásoztat csapatokat mindkét régióban.

Orosz páncélos hadoszlop vonul a grúziai Rukin keresztül, Abháziába menet 2008 októberében.
Miután Oroszország elismerte Abháziát és Dél-Oszétiát, számos katonai bázist építettek a két régióban. Mindkét terület gyakorlatilag orosz befolyás alá került.